הליכי גירושין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/01/2011 | 20:40 | מאת: לילי

שלום רב, בני בן 5 . לפני כחצי שנה בערך אני ובעלי נפרדנו, ואני והילד מחוסר ברירה העתקנו את מקום מגורינו לאזור אחר. הילד התאקלם מצויין בגן החובה החדש שלו ובכלל לכל איזור המגורים. יש לציין שעזיבתו של האבא היתה לו מאד קשה , מלווה בהמון בכי, שאלות על העתיד להתרחש וכמובן עצב גדול. את התקופה הכי קשה איכשהוא צלחנו עם המון תמיכה רגשית שהענקנו לו אני ואבא שלו. אביו שומר עימו על קשר יציב וקבוע ואני בתור המחנך העיקרי שלו תומכת בכל דבר. בחודש וחצי האחרונים הגננת של הילד פנתה אליי ואמרה שהילד חסר מנוחה בגן, קופץ מפעילות לפעילות מבלי לסיים את הקודמת, מציק ואף מכה ילדים, בשעת ריכוז הוא לא מסוגל לשבת דקה אחת במקומו ולעתים קרובות מוצא עצמו שוכב על הרצפה. חשוב לי לציין שהגננת מעורבת מאד במצבנו המשפחתי, משתדלת מאד לתמוך בו, באסיפת ההורים אמרה שהוא מוכן מאד לכיתה א' ואין שאלה בכלל האם יעלה. אומרת שמבחינה קוגניטיבית הוא מבין הגבוהים בגן. דרך המכון להתפתחות הילד הבאנו פסיכולוגית שצפתה בו ולא ראתה שום בעית קשב וריכוז. לטענתה למרות שלא היה מסוגל כ"כ לשבת בריכוז הוא ענה על כל שאלה שהגננת שאלה במפגש והיה עירני מאד. דיברתי איתו מספר פעמים על כל נושא האלימות בגן וההשתטחויות בזמן הריכוז, אך למרבה הצער השיחות שלי לא עוזרות ובימים האחרונים הגננת דיברה איתי וטענה שהילד ממש זועק לעזרה. היא נתנה דוגמא למעשי ונדליזם שלו באחד ממרכזי הפעילות בגן וכשביקשה שיסדר את הבלאגן שעשה הוא לא הסכים. אני לא יודעת מה לשאול בעצם. האם לדעתם יש מקום לשקול טיפול רגשי ואם כן איזה. האם זו תקופה שעם המון תמיכה תחלוף בסופו של דבר? אודה לכל עצה .

04/01/2011 | 21:04 | מאת: לילי

במידה ותמליצי על טיפול כלשהוא לילד. אודה מאד אם תמליצי לי במייל כמובן על מטפל שמקבל דרך קופ"ח מכבי. תודה

04/01/2011 | 23:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לילי, לאור מה שאת מתארת, אפשר להניח באמת שמדובר "רק" בקשיים רגשיים, שמקורם ככל הנראה בהתפרקות המשפחה. אני חושבת שבנך יוכל להפיק תועלת עצומה מטיפול רגשי אצל פסיכולוג ילדים קליני או מטפלת באמנות, שיספקו מרחב מכיל ובטוח לביטוי כל קשת הרגשות, כולל רגשות הזעם והאגרסיה אותם הוא פורק כרגע במעשי הוונדליזם. אני מציעה לא לוותר על הטיפול, כדי שיוכל להגיע לכיתה א' עם יותר פניו?ת ורגיעה. לגבי סוגי הטיפול בקופת החולים שלכם תוכלי לברר במרכז המידע של הקופה או דרך רופא הילדים שלכם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים