שאלה בנושא של התלבטות מורכבת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/01/2011 | 11:11 | מאת: שרון

אני בת 36.5 נמצאת בחודש תשיעי להריון והאבא נמצא בחו"ל עזב לאחרונה בשל לחצים נפשיים, וצורכי עבודה הינו תושב חו"ל. לצערי נשארתי לפני לידה וברשותי ילד בן 7 השרוי גם במצב מאוד קשה מכיוון שאינו יודע מה הצופן העתיד וחושש מפני הגעת תינוקות חדשה לעולם.האבא של התינוקות רוצה שאעבור להתגורר עימו בחו"ל ושאני אשאיר את הילד שלי בן ה-7 עם אביו ובחזקתו. אני נמצאת במצב נפשי מאוד קשה ומרגישה חוסר מסוגלות בהתמודדות מול מצב מתוסבך שכזה, מצד אחד אני חושבת שאין לי את היכולת לטפל ב-2 ילדים קטנים ומצד שני אינני רואה איך אצליח לעזוב ילד קטן בן 7 ולנסוע מכאן. מבחינה כלכלית מצבי בכי רע והנני מתגוררת כרגע עם הורי איני יודעת איך להגיע לאיזשהו פתרון נורמלי למצב זה אשמח לתשובתך המהירה

01/01/2011 | 12:00 | מאת: אמא

בשום פנים ואופן לא לעזוב את הילד בן ה-7 .אנחנו המבוגרים האחראים והילדים אסור שישאו במחירים של בעיות המבוגרים. מה ילד בן 7 אשם ?מדוע אמור להקרע מעל אימו בגיל כה רך? תפתרי את בעיותיך תוך כדי השארת שני הילדים ברשותך. הקיים והעתיד לבוא.

01/01/2011 | 17:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, אני מפצירה בך לפנות מיידית לגורמי הרווחה בעירך, ולקבל סיוע מעובדת סוציאלית שתוכל להעריך יחד איתך את היתרונות והחסרונות של כל החלטה שתקחי. מדובר בהחלטות גורליות מאד, הן עבורך והן עבור ילדייך, ולכן יש לקבל אותן לא מתוך מצוקה, אלא לאחר שיקול דעת שיביא בחשבון את הצרכים של כולכם. אל תישארי עם זה לבד בשום אופן! בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים