בן 2.5 מתחכך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/12/2010 | 11:00 | מאת: חוה

שלום! בני השלישי והקטן בן שנתיים וחצי,החל לאחרונה מידי פעם פשוט להתיישב על הרגל שלי ופשוט מתחכך. הדבר מאד מציק ומפריע לי. הייתי פשוט רוצה לדעת - האם זה דבר נורמלי (ברור שלא, השאלה עד כמה) ממה זה בא, והאם צריך לטפל בזה ואיך, האם לתת לו בנתיים לעשות זאת או לא, (כשאני לוקחת לו לפעמים את הרגל הוא יכול גם ממש להתחנן ש"הוא רוצה את הרגל"). אשמח מאד אם תענh לי תשובה בהקדם, תודה רבה! חוה

01/01/2011 | 16:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חווה, אין לאפשר לילדים שלנו להשתמש בנו (או בכל אדם אחר) למטרות אוננות. הסבירי לבנך שזה לא נעים לך, ושלא יוכל להמשיך להתחכך ברגל שלך יותר, גם אם זה נעים לו. הצורך, כמובן, נורמלי וטבעי, ובנך יצטרך למצוא את הדרך שלו בסיפוק צרכיו. גם במקרה שיעזוב את הרגל שלך, יהיה עלייך להבהיר לו שמדובר בפעילות שיוכל לעשות רק בפרטיות, בחדרו. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים