ילדה שלא אכפת לה מכלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/12/2010 | 12:22 | מאת: list

שלום, לאחותי יש ילדה בת 7 (עוד מעט) והיא בכיתה א'. היא מתנהגת באופן בלת רגיל לגיל שלה. היא יכולה להיות חכמה ויכולה להיות פחות חכמה. הבעיה איתה שהיא נוטה לא להקשיב לאחרים, כולל הורים ומבוגרים אחרים. היא משועממת מהר מהרגיל. אם היא משחקת, היא נוטה להחליף משחק אחרי כמה דקות. היא יכולה ליצור בלגן וכשיבקשו ממנה לסדר, היא תתעצבן. היא לא אוהבת שאומרים לה מה לעשות. עכשיו, אחותי ראתה את כל התוכניות האפשריות של סופר נני גם בארץ וגם בחו"ל וכל הניסיונות כשלו. הילדה לא אכפת לה מכלום. היא התנהגה לא יפה - אז היא לא הלכה לפסטיגל. היא עשתה משהו אחר - אז היא לא הולכת לחברות. זה כאילו לא מזיז לה שמענישים אותה. שכועסים עליה. ממש כלום. אחותי כבר לא יודעת איך לגשת אליה ואיך לפנות אליה. זה נורא מתסכל לראות אותה ככה. אני כל היום חושבת מה לומר לה, אבל אין לי תשובות. אני לא יכולה לפתור את הבעיה הזו. אני מאוד רוצה לעזור לה, אבל אין לי איך. הפתרון האחרון שלי הוא לפנות אליך למענה. אודה לך אם אקבל תשובה בהקדם.

28/12/2010 | 00:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, לפעמים, כאשר כל העצות הוירטואליות אינן עוזרות, יש טעם לנסות לגשת להדרכת הורים פנים אל פנים, במטרה להתחקות אחרי החסמים שמונעים מההורים להצליח במשימה. לפעמים, הורים יודעים ומבינים באופן עמוק מה נכון לעשות, ובכל זאת, משהו בדינמיקה המשפחתית, במורכבות של ההורים או הילד, בהיסטוריה המשפחתית או בגורמים אחרים נוספים, מפריע ליישום יעיל של הידע. אם את מבקשת לעזור, תוכלי להציע לאחותך לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים