לא אוהבת ספרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/12/2010 | 11:42 | מאת: אלינור

ביתי בת 5 בגן טרום חובה.ילדה מאוד חכמה הבעיה היא שבכול שבוע מחליפים בגן ספר,היא בשום פנים ואופן לא רוצה להביא את התיק ספר בגן ולא רוצה אפילו שאני אקריא לה סיפור.אני קצת דואגת מזה,איך אוכל בעצם לעודד אותה שתרצה שאני אקריא לה סיפור?

22/12/2010 | 18:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלינור, רוב הילדים נהנים משמיעת סיפור, בהיותו מאפשר הזדמנות לקרבה מיוחדת ונעימה עם ההורה, שמיעת קולו, מגעו, וכו'. לעיתים, התנגדות נחרצת לסיפור מגיעה בעקבות לחץ מצד ההורים או בעקבות חוסר התאמה בין החומרים הספרותיים לבין רמתו הקוגניטיבית-רגשית של הילד. לפעמים, מרוב רצון לקדם את הילד ולהעשיר אותו, אנו 'נופלים' למלכודת הזו, ואז יצא שכרנו בהפסדנו. אני מציעה להניח לה, ולנסות שוב בעוד זמן מה, עם ספר מותאם וקליל. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים