בת 12 שנמאס לה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/12/2010 | 21:01 | מאת: ליזי

אני מכירה ילדה בת 12 שנמאס לה,כי יש לה עודף משקל ופצעי ובגרות והיא לא הכי מצליחה בתחום החברתי ולפעמים היא פשוט מתארת את מה שקורה לה ע"י סיפור כי היא אוהבת לכתוב והיא מיאושת מה צריך לעשות?האם זאת התנהגות נורמלית?

21/12/2010 | 00:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליזי, לא כתבת מה טיב הקשר בינך לבין הילדה, אך אין לי ספק שהיא תודה לך על נוכחות מתעניינת, קשובה, תומכת ומכילה. מתבגרים צעירים עלולים לחוות בעוצמה רבה את הטלטלה הרגשית וההורמונלית האופיינית לגיל, תוך שהם מתקשים לקבל את סממני ההתבגרות היצוניים. כתיבה היא דרך מצויינת לפרוק ולהביע רגשות, אך לפעמים אין בה די. אם להערכתך מדובר בהסתגרות מדאיגה, אם אין לילדה חברות, ואם היא מפגינה קשיי תפקוד בולטים ודיכאון, מוטב להתייעץ עם פסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם ילדים ומתבגרים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים