קקי בתחתונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/12/2010 | 16:58 | מאת: חגית

כשהיתה ביתי בת שנתיים וחודש נגמלה מטיטול ביוזמתה (הייתי אז לפני לידה ,לא עודדתי אך לא מנעתי) פיפי מיד עשתה ללא פיספוסים בשירותים, אך הבעיה שקקי היא לרב עושה בתחתונים ואנחנו מסתובבים כבר 3 חוד' סביב הנושא וזה נראה לי זמן רב.. אני מאד מודעת לנושא ואני משתדלת לא ללחוץ אותה. היתה לה גם תק' של עצירות כואבת שגרמה לה ממש לסבל ביציאות,וזה ממש הפתיע אותי כי אנחנו ממש לא לוחצים אותה, ומאד משתדלים לחיות עם המצב בשלוות נפש ולעיתים לומר לה " פעם הבאה תעשי קקי בשירותים" ומסבירים וכו'..חשבנו שאולי זה מבטא קושי שיש לה עם הלידה או עם אחותה הגדולה שהיא קצת שתלטנית אך בכל הנק' שהזכרתי אנחנו מודעים ומשתדלים לעבוד איתה נכון ובכל זאת הפיספוסים ממשיכים. אני גם קוראת הרבה ויודעת שזה יכול להיות קשור לנושא הבחירה ותחושת נשלטות ואני מאד משתדלת לתת לה מרחב בחירה וכו'.. בקיצור התחום הזה לא זר לי ואני מתעניינת קוראת ומיישמת ככל יכולתי אך בכל זאת לא נראה שינוי. מה לעשות?

20/12/2010 | 23:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חגית, אני מציעה להגיע לרופא הילדים ולשלול בעיה פיזיולוגית, לפני הכל. במידה ואין כל סיפור בריאותי, שווה לסייע בתזונה עתירת סיבים, כדי למנוע עצירות מכאיבה, שגורמת להתאפקות ממושכת (ואז ל'בריחת' הקקי). למרות כל האמור כאן, רוב המקרים של קקי בתחתונים מקורם בתהליך גמילה שלא עלה יפה, ובמאבקי כוח מודעים או לא מודעים בין הילד להורה. כמו שבודאי למדת מהקריאה בנושא, בהחלט אפשר לטפל בזה עם עזרה מבחוץ. ועוד משהו - גם הורה אוהב, משקיע ומודע, נקלע לעיתים למצבים בהם הוא מתקשה לצאת מהסבך הזמני ביחסיו עם ילדו. אין זו עדות להיותו הורה לא טוב, חלילה, אלא לכך שברגע נתון קיים "כתם עיוור" המפריע לו לתפקד ביעילות, ואז נחוצה נקודת מבטו של אדם אחר לצורך הכוונה וסיוע. כולנו נמצאים במקום הזה מפעם לפעם. שיהיה בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים