שעות רבות בצהרון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/12/2010 | 05:59 | מאת: שנידן

שלום רב , בני וביתי תאומים בני 4 בעוד שבוע. הם הולכים לגן טרום טרום חובה ולאחר מכן לצהרון כל יום!! עד שעה 5 לערך. אני יודעת שזה המון שעות אבל לצערי העבדה מחייבת. לפעמים הם מבקשים "אמא תקחי אותי מוקדם מהגן" ואז אני מסבירה ממש כמו לגדולים שאמא בעבןדה, ואם אני לא יעבוד אז אני לא אוכל לקנות להם כלום. ולצערי אכן זה כך.כשהייתי חולה בבית התאמצתי יום אחד והגעתי לצהרון לפני 4 אך הם ביקשו שאשאר עוד קצת והמשיכו לשחק ולאחר מכן עבודת יצירה כך שיצאנו משם ב- 5 . שאלתי היא: האם מנהג קבוע של פעם אחת ביום קבוע בשבוע אני יאסוף אותם מהצהרון בשעה 3 למשל תיתן לדעתך איזו הרגשה אחרת?או שלדעתך לא תהיה לזה משמעות ואין צורך להתאמץ? בתודה,

20/12/2010 | 23:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שנידן, גן ילדים, גם הטוב ביותר, הוא עדיין מסגרת חינוכית המתנהלת עפ"י לוח זמנים שרירותי, וכללים אליהם חייב הילד להתאים את עצמו. ההימצאות במסגרת, גם הטובה ביותר, דורשת מהילד היחיד לסגל את עצמו למציאות הקבוצתית: להתחשב, להמתין בתור, להתחלק בתשומת הלב של המבוגר, לספוג רעשים, בכיות והצקות של ילדים אחרים. כאשר הילד מגיע לביתו, הוא עובר למצב חדש, לאטמוספירה אחרת, בה הוא ה'סולן' הראשי, כשכל תשומת הלב מופנית אליו, והוא נמצא בסביבה שלו, האהובה עליו. הוא לא צריך להתחלק עם אף אחד, להמתין בתור, להתאפק. הוא יכול להתמרח על הספה בחוסר מעש ולנוח. הוא יכול לשחק בצעצועים שלו כרצונו, ואיש לא יחטוף אותם מידיו. לאור כל האמור כאן (ואולי בהתחשב גם בכך שלכל אחד מילדייך יש מידה של תחרות גם בבית) תחשבי אם המאמץ החד שבועי שווה או לא. :-)) ליאת

21/12/2010 | 14:43 | מאת: שנידן

אם כך, את בעד המאמץ??!! להוציא את הקטנים פעם בשבוע מוקדם יותר???? ואפילו אם מתאפשר יותר פעמים מיזה. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים