דמיונות ילד בן 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/12/2010 | 12:03 | מאת: David

שלום. בני בן ה-8 ילד רגיש וחולמני (שקורא הרבה ספרים ורואה סרטים). בזמן האחרון הוא סיפר למורה (כיתה ג') שיש מישהו שמדבר אליו לפעמים, נותן לו מכות והוא לא רואה אותו. המנהל לקח אותו לשיחה וגם בה הוא חזר על הסיפור. בבית הילד לא מזכיר שום דבמהסיפורים האלה. האם מדובר במשהו נורמלי? אם לא, איך מטפלים בכזו תופעה? פסיכולוג? תודה מראש

20/12/2010 | 00:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דיוויד, מציעה, ולו כדי להסיר ספקות, להגיע להתייעצות אצל פסיכיאטר ילדים. ילדים בגיל שמונה כבר אמורים להבחין היטב בין מציאות לדמיון. יכול להיות שמדובר בילד רגיש ומלא דמיון, או במרכיב מוטיבציוני כלשהו מול צוות ביה"ס. בעיני זה שווה בדיקה בכל זאת, כדי להירגע. בברכה ליאת

21/12/2010 | 22:59 | מאת: David

שלום. קראתי באינטרנט שלפי התיאור שנתתי ניתון לאבחן את ההתנהגות הזאת כסכיזופרניה. האם קיימים מקרים של סכיזופרניה בגיל 8? מה הטיפול? האם זאת מחלה שדורשת כדורים כל החיים? תודה מראש

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים