בבקשה תעזרי לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/12/2010 | 22:02 | מאת: חסוי

שלום, אני ילדה בבת 14,ואמא שלי יורדת עליי הרבה היא מעליבה אותי וזה גם משפיע על הבטחון העצמי שלי היא נותנת לי הרגשה שאני לא טובה ובגגלל זה אני הולכת עם תחושות רעות לבית הספר וגם האופי שלי משתנה אני מעוד עצובה מאוד כועסת בגלל זה ושאני אומרת לה שתפסיק לפגוע בי היא אומרת לי שזה הערות שזה בכלל לא קרוב להערות היא אומרת לי "פיצה" כי היו לי פצעים לי זה לא נראה נורמלי.אני אוהבת אותה אבל אני לא יודעת איך להתמודד איתה בבקשה תעזרי לי.

17/12/2010 | 02:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, את צודקת. הערות מעליבות מהסוג הזה אכן פוגעות ומדכאות, וחשוב שאמא תפסיק להתנהג כך, גם אם אין לה כוונת זדון. תוכלי להדפיס עבורה את מה שכתבת כאן, וגם את תשובתי, ולבקש ממנה עזרה מעשית בטיפול בעור הפנים (במקום ללעוג לך). הסבירי לה שדווקא בגל שהיא חשובה לך ואהובה עלייך, המילים שלה חודרות ומשפיעות עליך. אם את חושבת שלא תצליחי לבד, נסי לגייס לעזרתך אדם קרוב נוסף, אבא, דודה, סבתא, או אפילו המורה שלך או יועצת ביה"ס. לפעמים למבוגרים קל יותר להקשיב למבוגר אחר, שמציג להם את הדברים בשפתם. אל תתייאשי. תקשורת היא דבר שאפשר לעבוד עליו ולתקן. המשיכי להתעקש. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים