גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/12/2010 | 20:27 | מאת: אורית ששון

ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים והתחלתי לגמול אותה מטיטול בהתחלה היא לא פיספה אפילו פעם אחת ולהפך התלהבה ללכת לשירותים. בשבוע השלישי היא לא מפסיקה לפספס וניראה לי מפחדת ללכת לשירותים ורק אחרי שהיא עושה היא אומרת שעשתה פיפי ולא אומרת שיש לה פיפי ורוצה לשירותים. אני התיאשתי ורוצה להפסיק את הגמילה תני לי עצות איך להתמודד כי אני חסרת אונים.

16/12/2010 | 15:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורית, אל תתייאשי - אם היא הצליחה בשבועיים הראשונים לא לפספס, קיימת כנראה בשלות לתהליך. הפספוסים והתאונות גם הם חלק מהתהליך הנורמלי. זכרי שלעשות פיפי וקקי בשירותים זה לא רק מיומנות טכנית, אלא גם מהפך תפיסתי: עד עכשיו הילדה עשתה פיפי וקקי מתי שהיא רוצה, ואת (או מישהו קרוב אחר) היה שם כדי לטפל בה ולהחליף לה טיטול כמובן מאליו. מעתה, היא נדרשת לעשות את צרכיה רק במקום המיועד לכך, ולוותר על ההורה שהיה שם תמיד כדי להחליף חיתול. הפספוסים הם חלק מתקופת ההסתגלות, וחשוב לעבור את התקופה הזו בסבלנות וסלחנות. המשיכי לעודד אותה לעשות בסיר או באסלה, לשבח אותה על כל הצלחה ולהתעלם מהפספוסים. שולחת לך כוח וסבלנות לעוד מאמץ קטן ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים