ילדה בת שלוש שהפסיקה לדבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/12/2010 | 19:40 | מאת: מיקה

יש לנו ילדה מקסימה ומתוקה בת כמעט שלוש. לפני כשבועיים החלה בשתיקה מופגנת (כלפי ילדים ומבוגרים כאחד). היא משתמשת במחוות (שהלכו והשתכללו). מצב רוחה רגיל. היא שמחה ומאושרת. מחפשת כרגיל את קרבתנו. משחקת עם חבריה ואחיה. לא קרה שום דבר מיוחד בגן או בבית. היא מרבה לנשוך את בגדי האחרים (מתוך רצון לפרוק מתח בהעדר מילים, לא כדי לפגוע, לפעמים אפילו תוך כדי התלהבות). בחמשת הימים האחרונים השתיקה הפכה מוחלטת. אנחנו משתדלים לא להתייחס. ענינים כרגיל. אנחנו חוששים שעקשנותה תותיר אותה במקום הזה.מה לעשות? איפה להתחיל?

12/12/2010 | 11:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיקה, לא ציינת עד כמה היא דיברה ותקשרה לפני השתיקה. בכל אופן, הכתובת הראוייה היא קלינאית תקשורת. דברי עם רופא הילדים שלכם שיפנה אתכם למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים