פצעי בגרות הגורמים לדכאונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/12/2010 | 20:15 | מאת: איה

בתי הבכורה בת 15 וסובלת מאקנה בדרגה קלה עד בינונית. בערך מאז שהתחילה הבעיה אני שמה לב שהיא מדוכדכת עצבנית ומסתגרת, למרות שלא היתה כך קודם. האם מעבר לטיפול באקנה דרושה גם התערבות פסיכולוגית?

10/12/2010 | 02:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איה, פצעי בגרות הם נחלתם של מתבגרים רבים, ומבחינה זו בתך אינה יוצאת דופן. עשי הכל כדי לעזור לה לטפל בזה מבלי שיישארו צלקות. גיל ההתבגרות מציב לא מעט תביעות רגשיות על בני הנוער, שמקורן גם בשינויים ההורמונליים וגם באספקטים החברתיים והבינאישיים. יש מתבגרים החווים דכדוך מתמשך, עצבנות, חוסר יציבות רגשית ואף דיכאון. טיפול פסיכולוגי יכול להקל על המצב, או לפחות לסייע בכלים להתמודדות עם תקופה מערערת זו. כמובן שאפשר לנסות ולתמוך מבית, לעודד מפגשים חברתיים, ולהזכיר לה שמדובר בתקופה שתחלוף. מבלי לזלזל בעומק האינטלקטואלי של המתבגרים הצעירים, אסתכן ואומר שלפעמים ג'ינס חדש או סיבוב 'רכש' בקניון יכול להרים את מצב הרוח טוב יותר מכל פסיכולוג (וזה, כמובן, נכון גם לגבי האמהות...). נקווה לטוב ליאת

13/12/2010 | 14:07 | מאת: שרון

אלא באופן כללי מאוד, קצת "כבד" ליפול על ילדה בגילה עם הצעות כמו ללכת לפסיכולוג, זה יכול יותר להרתיע מלעזור לדעתי... הניחוש שלי הוא שהפצעים בפנים הורסים לה את המצברוח וזה טבעי, לאף אחד לא קל עם כזה דבר, גם בגילאים מבוגרים יותר. יש היום המון תכשירים לנוער שעוזרים לטפל בחצ'קונים ולטפח את העור במקביל, פייס איט למשל זאת סדרה מאוד בולטת שמיועדת לבני נוער- יש ג'ל, תחליב לייבוש העור, סבון טבעי לפנים וכו', בטח יש גם עוד חברות בקווים דומים, שווה לשאול בסופרפארם. ובכלל בגיל הזה כל דבר קטן נהיה הדיכאון של החיים, תמיד יש לשים לב אך בגדול לא צריך להילחץ... בהצלחה

18/12/2010 | 12:20 | מאת: סיגל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים