מתרגש בקלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/12/2010 | 13:36 | מאת: רבקה

היי בני בן 3.5 - מתרגש בקלות מכל דבר ונוטה לחשוב כי צוחקים עליו , כאשר בסיטואציה מסויימת משהו בסביבתו צוחק , הוא מייד מתעצבן וטוען מדוע אותו אדם צוחק עליו ( זה יכול להיות גם אנחנו ההורים שלו ).. מה כדאי לומר לו באותם רגעים . אני אציין כי הינו מקבל המון חיזוקים ותגובות חיוביות מצדנו , ולמרות זאת הוא מתרגש בקלות ונפגע.

09/12/2010 | 00:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רבקה, אם אתם מזהים את הרגישות הזו שלו, נסו להיות זהירים יותר מולו, ולהפחית למינימום מצבים עמומים היכולים להתפרש בעיניו כלעג או זלזול בו. מאידך, אם הוא עושה 'סצינות עלבון', אמרו פעם אחת בלבד שלא הייתה לכם שום כוונה כזו, ושאתם מצטערים אם הוא נפגע. אל תרחיבו מעבר לזה, ואל תיגררו לניסיונות פיצוי או ריצוי. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים