לא יודעת מה הבעיה????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/12/2010 | 16:02 | מאת: אליאנה

שלום רב!!!! אני אמא לשניים , הבכור בן 4+ והשני בן 2+, הקושי אצלי עם הבכור. לאחרונה הוא התחיל להתנהג אחרת, הוא היה ילד עם ביטחון עצמי ופיתאום הפך להיות ילד חסר ביטחון , כל חוג אני רושמת אותו הוא לא רוצה להשתתף מסרב לחילוטין אפילו אם ישנם החברים שלו הוא פשוט מסרב ונצמד אלי. כשאנחנו רואים אנשים מכירים אותם הוא מתחיל להשתולל ולהתנהג בצורה אגרסיבית גם איתי ומתחיל לבקש דברים מסוכנים כמו גרענים שזה משהו שלא מתאים לגיל שלו. אני לא יודעת מה לעשות למרות שאני מורה לח"מ , כולי תקווה שתעזרי לי אולי אני הבעיה אני באמת לא יודעת מה לעשות . תודה מראש אליאנה

06/12/2010 | 01:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אליאנה, נדמה לי שההחלטה על חוג של שעות אחה"צ, מוטב שתתקבל יחד עם הילד ועל דעתו. אם ילד אינו רוצה להשתתף בחוג אין טעם להכריח אותו. ילדים שנמצאים במסגרת חינוכית שעות רבות מעדיפים להישאר אחרי הצהריים בבית, בחברת הוריהם או בני משפחתם, בעיקר כשמדובר בגיל צעיר כ"כ. אני מציעה לך לוותר, ולא להיכנס למאבקים מיותרים. כל דבר בזמנו... לגבי ההתנהגות האגרסיבית, זה נשמע כמו בדיקה שהוא עושה לך, במיוחד על יד אנשים, כדי לראות עד כמה את נחושה ואסרטיבית באיסורים שלך. ילדים זקוקים מאד להורה סמכותי ורגוע, המכתיב את כללי המותר והאסור. כשההורה מתקשה לבסס עמדה סמכותית, הילד מנסה להקצין את התנהגותו, אולי בניסיון לא מודע 'לעורר' את ההורה לפעולה. לכן, כאשר הילד שלך מתחיל להשתולל ולנסות לבקש או לעשות דברים אסורים, עצרי אותו בשקט אך בתקיפות, אמרי בצורה בהירה וברורה מה את מצפה ממנו ("אני לא מרשה לך לצעוק או להרביץ, וגם לא לאכול גרעינים. אני מתכוונת לזה!"). אם הוא ממשיך להשתולל, אני מציעה לקחת אותו ולחזור הביתה, ללא נאומים ותוכחות. אמרי בקצרה "אנחנו הולכים כי קשה לך להתנהג כמו גדול. בהזדמנות אחרת ננסה שוב". אם את חוששת שלא תצליחי לבד, פני להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים