שינוים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/12/2010 | 10:25 | מאת: מורן

שלום, בן בן 3 מתרגל עכשיו לשינוי משמעותי בחייו. לאחר שנתיים בהם אני ובעלי היינו רוב הזמן איתו, ומיותר לציין כי הוא מאוד קשור אלינו, פתחנו עסק ביחד המצריך כרגע מבעלי להיות רב השעות מחץ לבית. אני חשה בריגרסייה קלה שבני עובר אך בקרוב גם יוולד לנו בן נוסף והייתי רוצה לדעת מהם הסימנים ה"מדאיגים" אליהם עלי לשים לב ובעיקר כיצד ניתן להקהל עליו כמה שאפשר תקופה רגישה ומלאת שינויים זו. תודה!

05/12/2010 | 23:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, ילדים יכולים להגיב בדרכים שונות ומגוונות למצבי לחץ ולמעברים, ויכולים גם להסתגל אליהם היטב. ככלל, ילד ששגרת התפקוד שלו נשמרת, שאין שינויים ברמת התיאבון שלו, בהרגלי השינה שלו, הרגלי הניקיון ובמצב הרוח הכללי, הוא ככל הנראה בסדר. גם הפרות קלות של כל אלה עדיין נחשבת נורמטיבית, אם יש עדות לשינויים מתאימים בחייו. אם את יודעת על משברים התפתחותיים קרבים (כמו לידת אח או כניסה לגן או פחות שעות אבא) רצוי להיערך לזה, ולהתכונן לגילויים אפשריים של מתח. תשומת לב, היענות נכונה לצרכים והימנעות מפינוק-יתר, יעשו בדרך כלל את העבודה כבולמי זעזועים. בהצלחה, ולידה קלה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים