לא רוצה כלב כי הוא ימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/12/2010 | 13:55 | מאת: לילי

הילדה שלי (4.3) ראתה סרט בו כלב מת.. ומאז היא משחקת עם "החיות" בובות שלה וקוברת אותן (מכסה בשמיכות) תמיד רצתה כלב...עכשיו היא טוענת שהיא לא רוצה כי היא לא רוצה שהוא ימות :( מה אני אמורה להגיד לה??

03/12/2010 | 16:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לילי, בתך מתמודדת עם רעיון המוות בדרך הטובה ביותר העומדת לרשותם של ילדים - המשחק ב'כאילו'. משחקי הדמיון הדרמטיים מאפשרים לילד את המרחב הבטוח בו הכל אפשרי והכל נמצא במידה רבה בשליטתו. כרגע, אין צורך לומר דבר או להתעקש על משהו. הישארי קשובה וזמינה, ובמידת הצורך השיבי על שאלותיה. לא ציינת האם היה בכוונתכם לאמץ כלב, או לא. בכל מקרה, אפשר להמתין עם זה קצת, עד לרגע המתאים. כשהיא מביעה חשש מהרעיון, אפשר להגיב בפשטות ולומר "נכון. זה באמת מפחיד לאבד משהו או מישהו שאוהבים". למרבה הצער, המוות הוא בן לוויה בלתי נמנע של החיים, והמפגש עם מותם של בעלי החיים הוא אחת הדרכים להשלים עם קיומו. שבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים