הורים מאוד לא מתחשבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2010 | 22:29 | מאת: אלון

שלום אני בן 15 וחצי ולפי דעתי ההורים שלי מאוד לא מתחשבים כלפי יחסית לאחותי הקטנה בת 9. אני הרבה פעמים מרגיש כאילו הם מקפחים אותי כל הזמן ותמיד בעדה. הם כל הזמן מפנקים אותה וקונים לה דברים, אבל כשאני רוצה כסף לקנות משהו אז הם אומרים לי "יש לך כסף". מספר דוגמאות לחוסר ההתחשבות: 1) אמא שלי הרבה מאוד פעמים קונה בסופר יוגורטים שאני ואחותי מאוד אוהבים. אחותי מקבלת יוגורט מתי שהיא רוצה, רק צריכה לבקש. אבל לי היא תמיד ממציאה תירוצים כמו כבר קיבלת בשבוע שעבר, או זה מאוד משמין, או אני קונה רק לאחותך, או יש לך סבא וסבתא (הם גרים איתנו באותה דירה) והם יקנו לך וכו'. 2) כל יום שבת ההורים שלי מארגנים טיול. בעבר לפני מספר שנים הם תמיד לקחו אותי יחד איתם ועם אחותי. עכשיו הם אף פעם לא נותנים לי להצטרף אליהם ואומרים לי להישאר בבית ולעשות נקיון או ללמוד. והסיבה לכך היא שאני מקלקל את האווירה של הטיול, לטענתם. 3)דוגמה מהיום למשל: כל בוקר אני צריך לקום מאוד מוקדם כדי ללכת לבית ספר שהוא מאוד רחוק (מרחק של חצי שעה הליכה שאני בקושי עובר עם תרמיל במשקל 8 ק"ג שבגללו כבר יש לי בעיות גב, וכשאני מגיע לכיתה אני כולי ספוג זיעה).באותו הזמן שאני מתארגן גם אמא שלי ואחותי מתארגנות ללכת לבית ספר (והבית ספר של אחותי מאוד קרוב 10 דקות הליכה לכל היותר, בצל). כפי שאמרתי קודם ההתארגנות וההגעה לבית ספר בשבילי מאוד קשה, ובמקום שאמא שלי תעזור לי ותקל עלי, היא כל הזמן רוצה שאני לא יצחצח שיניים בשירותים שהיא תמיד נמצאת בהם ושאני לא יתארגן בסביבתן בטענה שהן מאוד ממהרות כל בוקר ואני רק מעכב אותן ושהן מאחרות. אבל בעצם זה ממש לא נכון ואחותי מתארגנת ממש לאט, תוך כדי משחקת במחשב, רואה טלוויזיה ולא מתאמצת. הן הולכות ברגל בנחת ובלי דאגה מרחק שהוא פי 4 יורת קצר ממה שאני עובר ובאותו הזמן, ואמא שלי אומרת שהיא מאוד ממהרת, ובגלל כל זה אני זה שממהר לא לאחר. 4) משהו שלפי דעתי מאוד לא הגיוני זה שעל כל מטלת בית קטנה ששכחתי או לא עשיתי בזמן ההורים שלי קונסים אותי בכסף. לא רק שיש לי מטלות, אלא גם יש לוח זמנים (למשל לפנות זבל עד שמונה וחצי, לסדר את הסלון כל שלוש שעות וכו') ואם אני חורג ממנו לכמה דקות ישר קנס כסף. כלומר לא רק שבחיים שלי לא קיבלתי דמי כיס, אלא גוזלים ממני כסף שהרווחתי בעבודות. וכל המצב הזה ממש מפריע לי וממש קשה לי שאצל כל החברים שלי זה לא ככה. למשל כמציעים לי לבוא לאכול פלאפל או לראות סרט אני כמעט תמיד צריך לענות שאין לי כסף (זה אחרי 20 תירוצים שונים שהמצאתי בכל פעם) ולכן עכשיו כבר כמעט אף פעם לא מזמינים אותי ליציאות. אפילו שמעתי שכחברים תכננו לצאת, אז חשבו את מי להזמין ושמעתי שהם אמרו "לא את אלון, אף פעם אין לו כסף". אז בקיצור מה אני יכול לעשות, כי המצב ממש לא נשמע הגיוני ונשמע יותר כמו מצב ממשפחה מושחתת. תודה

29/11/2010 | 00:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלון, מה שאתה מתאר באמת נשמע לא הגיוני ולא ראוי. אני מציעה לך לפנות לעזרה, למשל ליועצת ביה"ס, שבמידת הצורך תוכל לערב גם את פסיכולוגית ביה"ס. תוכל לספר לה את מה שסיפרת כאן, ולבקש ממנה לזמן את הוריך ולנסות לגשר ביניכם. גיל ההתבגרות יכול להיות מקור להרבה חיכוכים בבית, ולא מזיק להיעזר לפעמים בגורם מתווך להרגעת הרוחות בבית. אם לא יועצת ביה"ס, גם קרובי משפחה מבוגרים יכולים להיות כתובת. אל תישאר עם זה לבד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים