התנהגותנורמטיבית או בעיתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2010 | 18:49 | מאת: תיקוש

ילד בן 9 שנים +האם זה נורמטיבי או ח"ו נטיה?פעם שניה אחרי הרבה שנים הילד בקש מחבר שיגע לו באיבר מה שחמור עוד יותר רצה שילקק אותו שם,הילד לא נחשף לדברים כאלה מה ממליצים? לטפל בבעיה או שזה תופעה נורמטיבית? יך אני אדע ח"ו שלא מדובר בסטיה מפחיד אותי?מה מסבירים לילד???

29/11/2010 | 00:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בגיל 9, אנחנו מצפים שילדים כבר יפנימו היטב את כללי צנעת הגוף ואיבריו. הבקשה שילד אחר ייגע וילקק את איבר מינו אינה נורמטיבית, ומחייבת הערכה זהירה - א. האם בנך נפל קורבן לבקשה דומה. ב. האם נחשף לתכנים לא ראויים דרך האינטרנט. ג. האם קיימת יכולת איפוק ושליטה בדחפים. מציעה לך להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, ליתר ביטחון. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים