התנהגות לא ראויה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2010 | 10:36 | מאת: שרה

בני בן ה- 5 בן יחיד בגן חובה.ילד חכם עושה את כל המשימות שלו בצורה טובה אך לצערי, הגננת מספרת לי שהוא לא מקשיב לה כלל. במפגש הוא כל הזמן קם, מפריע לה ולילדים האחרים, פעם אחת הוציאו אותו מחוג דרמה בגלל התנהגותו. אני ממש לא יודעת מה לעשות, אני מדברת איתו על ההתנהגות, לעיתים מענישה אותו, אך שום דבר אינו עוזר. בנוסף בזמן האחרון הוא ממש ניהיה שקרן, הוא משקר בכל עניין, לפי הרצון שלו (לדוגמא הוא רב עם השכנה, בת גילו - הוא הולך לאמא שלה ואומר שהיא קיללה אותו - למרות שזה בכלל לא נכון וכו') כיצד את ממליצה לי להתנהג איתו?

29/11/2010 | 00:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרה, לדעתי, ההתמודדות עם בעיות ההתנהגות בגן צריכות להיות מטופלות בגן, ואין להעניש ילד בן חמש בבית על מעשים שעשה בבוקר. בילדות המוקדמת, התגובה על התנהגות בעייתית חייבת להיות מיידית ומידתית, ככל האפשר עם קשר בין המעשה לתגובה. אני ממליצה לאמן אותו, גם בבית, בכיבוד כללי ההתנהגות הנדרשים, ללא הנחות. ילד לומד לשקר כאשר נדמה לו שבאמצעות השקר הוא פוטר את עצמו מלהסתבך בצרות. אם הוא מכה את בת השכנים או רב איתה יש לטפל בכך מיידית, גם אם היא קיללה אותו קודם וגם אם לא. בעיני, רצוי להימנע מהסברים מילוליים, סבלניים וחינוכיים ככל שיהיו, ולעבור למעשים. כאשר בנך משתולל או מפר את הכללים, יש להרחיקו או לחשוב על סנקציה הולמת ומיידית, שתגרום לו לקשר בין התנהגותו לבין התוצאה השלילית שהייתה לה. אם את מרגישה שאינך יכולה להתמודד עם זה לבד, פני להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים