אחי בן ה-20 אובססיבי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/11/2010 | 11:32 | מאת: batel

שלום, יש לי אח אחד והוא בן 20,בצבא. כבר כמה שנים טובות שהוא אובססיבי לאמא שלי. ההורים שלי גרושים הרבה שנים והיא גידלה אותו. אחי ניהיה אובבסיבי לאמא שלי עד כדי כך שהוא לא מסכים לה לצאת עם חברות,שלא נדבר עם גברים, לא מסכים שיהיה לה פלאפון, לא מסכים לשומדבר, ואפילו ניהיה אלים מילולית ופיזית כשאחד מהדברים האילו קורים. חשוב לציין שלא היה חסר לאחי דבר במהלך התבגרותו, כל דבר שהוא היה צריך- הוא קיבל ולטעמי ,פונק יותר מדי. הוא לא מכבד אותה,מקלל וצועק עליה הרבה פעמים, עושה בלאגן בבית בכוונה. מדוע הוא מתנהג ככה? איך אפשר למתן אותו? חשבנו שזה יפסק כשהוא יגיע לשלב של בגרות,צבא וכו, אבל זה פשוט לא משתפר, ואני כ"מתבוננת" מהצד נורא קשה לי לראות את זה. אשמח לתשובה מהירה,אני מיואשת תודה

27/11/2010 | 22:55 | מאת: adi

היי ליאת, תנסו לקבל הדרכה הורית. בכל מקרה אימא שלך צריכה להושיב אותו לשיחה יחד איתך ולהסביר לו את מעמדו. עדי

28/11/2010 | 23:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, מה שאת מתארת אינו 'אובססיה' במובנה הקליני, אלא רודנות וחוסר כבוד, ככל הנראה כתוצאה מפינוק-יתר, בשילוב של מרכיבים אישיותיים שלו ושל אמך. אני מאמינה שאותו יהיה קשה להביא לטיפול, ולכן מציעה (כמו עדי) להביא את אמך לטיפול או לפחות להדרכת הורים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים