מחוננות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/11/2010 | 15:28 | מאת: מתעניינת

האם מחוננות מאובחנת כיכולת של קריאה וכתיבה , ויכולת מתמטית גבוה בגיל מוקדם הווה אומר טרם כיתה א' או לא בהכרח הכוונה האם מחונן לא בהכרח ידע לקרוא ולכתוב בגיל צעיר וכו'? ויהיה בעל רמת אינטיליגנציה גבוה במיוחד?

26/11/2010 | 00:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, קריאה וכתיבה הן מיומנויות נרכשות, הנלמדות בדרך כלל בתיווכם של המבוגרים וביוזמתם. בהחלט יתכן מצב בו ילד מחונן אינו קורא לפני כיתה א', ולהפך - שילד קורא וכותב לפני כיתה א' ורמת האינטליגנציה שלו ממוצעת. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים