בעיות בשינה .....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/11/2010 | 10:36 | מאת: שני

שלום יש לנו ילד מקסים ופיקח בן שנה ו11 חודשים -הבעיה אצלו היא שהוא הולך לישון מאד מאוחר . כשהוא מגיע מהגן בערך בשעה 5 הוא ישר הולך למחשב ומבקש שניתן לו לראות משהו במחשב . הבעיה היא שהוא יושב מול המחשב כמעט שעות בערך בשעה 6 וחצי הוא מקבל ארוחת ערב ליד המחשב ואז בשעה 7וחצי מקלחת כיבוי אורות ובקבוק מטרנה .ועד כמעט 10 הוא יושב לראות במחשב והוא מאד ממושמע ולא יורד מהמיטה שלו. אנחנו לא יודעים מה לעשות ? איך לגרום לו לישון מוקדם יותר יש לציין שהוא מתעורר בערך ב7 בבוקר ובגן הוא ישן כמעט שעתיים וחצי. מה עושים ?? אנחנו זקוקים לעזרה אני ילדתי לפני חודש וזה מאד מקשה עלינו שהוא ישן בשעה כזאת. המון תודה

25/11/2010 | 12:00 | מאת: אמא

ילד בן כמעט שנתיים לא אמור לשחק במחשב. אם במקום לשחק במחשב כל כך הרבה שעות ביום היה משחק בחוץ, בכדור, רץ, עושה כל פעילות גופנית אחרת אז הוא פשוט היה עייף בערב. אם אותו ילד בן שנתיים היה עוסק בפעילות הדורשת ממנו מחשבה, כמו פאזלים, בנייה בקוביות, ציור, צביעה, פיסול בפלסטלינה, כל דבר אשר גורם לילדים להפעיל את כושר החשיבה שלו, הוא היה הולך לישון בזמן.זה מעייף ודורש אנרגיות להיות יצירתיים. במקום זה בנך עוסק בפעילות פאסיבית, לא לגילו,אשר לא גורמת לו שום צורך לא לקום ממושבו ולא להפעיל את מוחו. הוא לא מתעייף ,למעט אולי עיניו ,שדי בזריזות יצטרכו משקפיים עם כל כך הרבה שעות מחשב. למה שיהיה עייף בערב? להחמיר את הבעיה במקום לתת לו להרדם במיטתו ב-8 ולהרדם בלי עזרים טכניים (מחשב/טלויזיה) הוא ממשיך לבהות עד 10 בלילה בקופסא. בקיצור, תחזירי לו את הילדות והוא יחזיר לך את שעות השינה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים