איך לחזק ילדה לעמוד על שלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/11/2010 | 19:19 | מאת: עינת

בתי בת 8 , ילדה טובה ומקובלת חברתית. הבעיה היא שהיא טובה מדי ובנות אחרות עושות לה מניפולציות שהן לא יהיו חברות שלה אם היא לא תעשה כך וכך... איך לחזק אותה כדי שלא תהיה "שפוטה" של בנות אחרות הרי אנשים חזקים ומניפולטיבים ילוו אותה לכל מקום שתלך ובכל גיל. אני עצמי הייתי ילדה כזאת וגדלתי להיות מבוגרת כזאת. מה להגיד לבתי כדי שלא תעבור את אותו מסלול? תודה מראש

24/11/2010 | 00:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עינת, בדר"כ, דפוס מרצה וכנוע בבגרות נעוץ ביחסים המוקדמים בין הילד להוריו, ופחות באינטראקציות החברתיות. ילד מרצה הוא ילד שניסיונותיו לאסרטיביות זיכו אותו בתגובות שגרמו לו להרגיש רע/לא אהוד/פוגעני. יש הבדל בין ילד עדין, רגיש וטוב לב, הנמנע מעימותים, לבין ילד המפתח דפוס בינאישי מרצה וכנוע. לא בטוח שבתך שייכת לסוג השני בהכרח. בכל מקרה, אנשים מניפולטיביים עלולים "לתפוס טרמפ" על מי שאפשר, וכל שביכולתנו לעשות זה ללמד את ילדינו להבחין בין טוב ורע, ולטפח אצלם את היכולת לעמוד על שלהם (בבית!!!), להחזיק בדעות שונות משלנו, ולהרגיש אהובים ובטוחים בכל מצב. ועוד משהו - לפעמים, בשל רגישויות וזיכרונות קשים מההיסטוריה שלנו, ההורים, אנו מפתחים רגישות יתרה ומעורבות-יתר בחיי החברה של ילדינו. חשוב לזכור שילדים הם יצורים די קונפורמיים לקבוצת השווים, והם מתאימים את עצמם לא פעם לציפיותיהם של ילדים אחרים. היכולת לנוע כנגד הזרם מצריכה בגרות וכוחות שלא תמיד קיימים אצל ילד בן 8. אני מציעה לסמוך על בתך, ולהניח לה לפי שעה לנהל את חיי החברה שלה בדרכה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים