ילדה בישנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2010 | 10:33 | מאת: סיון

שלום! יש לי ילדה מקסימה ומאוד חברותית.אך הבעיה כשאנחנו נכנסים לאירוע או מפגש חברתי עם המשפחה היא ממש מתביישת עד דמעות ולא רוצה להכנס ממש בהסטריה. אני מנסה להרגיע אותה ושואלת אותה איך לעזור לה,היא עונה לי בזה שאני ירים אותה על הידיים.הילדה כבר בת 5 וזה לא הגיוני שאני ירים אותה על הידים.יש מצבים באמת שאני עושה זאת אבל יש מצבים שאני אומרת לה בואי אחזיק לך את היד ותשבי ליד אמא.אחרי חצי שעה ויותר היא נפתחת.יש לציין שהילדה מקבלת אין סוף אהבה וחמימות.השאלה שלי איך מקנים לילדה הזו ביטחון עצמי?

22/11/2010 | 20:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיוון, ילדים ביישנים היו ויהיו תמיד, שכן מדובר בתכונת אישיות יציבה למדי, שמלווה את האדם לאורך חייו ברמה זו או אחרת. אני מציעה להכין אותה מראש לפני אירוע משפחתי רב משתתפים, ולאפשר לה לבחור אם להצטרף או להישאר בבית. אמרי לה שתשמחי אם תגיע, ותשמחי גם לעזור לה להתגבר, אך לא תוכלי להמשיך להרים אותה על הידיים. נסו לחשוב מראש מה יוכל לעזור לה (בגבולות ההיגיון). לא יזיק לשבח אותה על שהצליחה להתגבר, ובכך לעודד אותה לא לפתח דפוס הימנעותי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים