ילד שחושש להפסיד דברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2010 | 00:13 | מאת: מיטל

שלום, בני בן שלוש וחצי,בתקופה האחרונה (כחצי שנה בערך) שמתי לב שהוא כל הזמן עושה דברים כאילו הוא מפחד להפסיד אותם למשל: אוכל מהר שלא יאכלו לו את האוכל או שלא יגמר לו מהצלחת המרכזית שבשולחן האוכל, לישון צהרים בסופי שבוע זוהי מטלה קשה כיון שרוצה לראות טלויזיה או לשחק ,בלילה לישון זוהי מלחמה כיון שהוא בורח לסלון כל הזמן ולא רוצה לישון כיון שרוצה לראות טלויזיה,בעלי ואני כל הזמן מחזירים אותו אך כל לילה יש בכי שלו והתנגדות עד שהוא נירדם , אודה לעזרה איך לגרום לו לא להרגיש ככה ולהבין שצריך לישון ושזה לא עונש לישון אלא כיף .תודה

22/11/2010 | 01:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיטל, הילד שלך, ככל הילדים, מתייחס אל העולם כאל הרפתקה, וחווה אותו בעוצמות עזות. זהו גיל של סקרנות עצומה ותגליות חדשות, כמו גם של התפתחות קוגניטיבית וחברתית מואצת. ההליכה לישון נתפסת כהפסקה כפוייה וכפרידה מההורים, ולכן שעת ההשכבה בגיל הזה טעונה מאד במרבית הבתים. כדי להקל עליו, נסו לבסס מעין טקס "השכבה לישון" קבוע (שיר, סיפור, נשיקה וחיבוק), שיאותת על סיום היום ועל הציפייה שיירגע ויירדם במיטתו. לפעמים יש צורך להתעקש, גם כדי לבסס הרגלים טובים אצל הילד, וגם כדי לאפשר לכם, ההורים, ערב שקט ורגוע בסוף יום מפרך. החל משעה מסוימת, אין לאפשר לילד לצאת ממיטתו, ואם הוא נאבק או בוכה, הישארו לצידו עד שיירגע, מבלי לאפשר לו לרדת ומבלי לנהל כל אינטראקציה עמו. המסר צריך להיות ברור וחד משמעי - "עכשיו הולכים לישון". לא קל, אבל אפשרי... בהצלחה וליל מנוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים