להזמין חברים הביתה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2010 | 23:14 | מאת: שנידן

שלום רב, יש לי תאומים שבעוד חודש וחצי יהיו בני 4 . חמודים הולכים לאותו גן טרום טרום חובה.שאלתי היא: האם להזמין חברים הביתה זה חשוב לקטע החברותי שלהם, האם כאשר אני מזמינה חברה כדאי שהבן לא יהיה בבית וכאשר אני מזמינה חבר כדאי שהת לא תהיה בבית? או שכולם יכולים לשחק ביחד? התאומים שלי הם בת ובן.למרות שהבן מבקש להזמין דווקא ילדות מהגן. אם אני לא דואגת שיבואו חברים זה בעייתי לילדים?

22/11/2010 | 01:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלם שנידן, בגיל ארבע ילדים מתחילים ליהנות מחיי חברה מחוץ למסגרת הגן, בשעות אחה"צ. המפגשים ההדדיים הללו, הנעשים לרוב ביוזמת ההורים, מניחים את היסודות לחיים החברתיים בהמשך. אחים תאומים בדר"כ סובלים פחות מבדידות חברתית, כי יש להם זה את זו. ובכל זאת, כניסת ילדים נוספים לדיאדה הזאת חשובה בהיותה מפחיתה את התלות שלהם זה בזו. בעיני, ההפרדה המלאכותית מיותרת, ואם הם משחקים יפה יחד, אפשר להזמין חבר אחד או חברה אחת לשניהם. שאלתך האחרונה העלתה אצלי חיוך של הזדהות. אני משערת עד כמה מעייף לגדל תאומים, ומכירה בצורך הטבעי שלך לקצת שקט. כאמור, בגלל שיש להם אחד את השני, הצורך בחיי חברה אחה"צ פחות קריטי, ולא ייגרם להם נזק אם זה יחכה עוד קצת. תזרמי... :-)) ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים