גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2010 | 14:11 | מאת: טמיס אוחיון

הילש שלי בן 2.8 והתחיל גמילה לפני 6 חודשים, הוא פספס הרבה והגיעה למצב שלא היה מוכן לעשות פיפי ומתאפק מעל לחצי יום. החזרתי לו את התיתול ועכשיו הוא הרבה יותר רגוע אבל לא מוכן לעשות פיפי בלי התיתול. מה ניתן לעשות?

21/11/2010 | 18:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, לפעמים תהליך הגמילה משתבש (מכל מיני סיבות), ואז, רצוי לעשות הפסקה של כמה שבועות/חודשים, ולהתחיל שוב, תוך הפקת לקחים מהטעויות. יש באינטרנט הרבה מאד מאמרים המנחים, צעד אחר צעד, איך לעבור את התהליך בשלום. ברוב המקרים הם גם מפרטים מה לא לעשות. נסי לקרוא בעיון, לזהות היכן היו הכשלים, ולהתחיל "על נקי" מההתחלה. המצב הבלתי רצוי הוא מצב ה"לא לפה ולא לשם", שבו הילד מוזמן לעשות פיפי בסיר, אך מסתובב רוב היום עם חיתול. זה מעביר מסר מבלבל ולא עקבי, ומזיק לתהליך. אני ממליצה לך להניח לו למשך שבועיים שלושה, לא לדבר על כך או להעיר, ואז להתחיל מחדש עם הרבה סבלנות וסלחנות. בברכת "עד הצבא זה יעבור..." ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים