ילד עצבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2010 | 10:42 | מאת: סיון

שלום! יש לי ילד בן 3.5 ,כרגע הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת(היינו רק בפגישה אחת) כי לא מדבר טוב לגילו.(עבר ניתוח באוזניים לפני כשנה). הבעיה העיקרית שהילד כול הזמן בוכה ןמתרגז על כול דבר.הוא בוכה ומתעצבן וצועק.אני תמיד מסבירה לו בשקט ובנועם והוא יותר מתעצבן.זה משהו שבלתי נסבל...זה נראה שאני מסבירה לו והוא פשוט לא מביןאותי. אני כבר נואשת ולא ישנה בלילה נסיתי את כול הדברים שנראים לי לעין נכונים אבל,אין שיפור בכלל. מה אני עושה?איך להתנהג?

21/11/2010 | 18:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיוון, ילדים עם קשיי תקשורת עלולים להיות מעוררים ועצבניים יותר, בין השאר בשל הקושי לתת ביטוי מילולי לרגשותיהם. אני מאמינה שהשיפור במיומנויות התקשורתיות שלו יביא שיפור גם בהתנהלות שלו מולך. אם את מטופלת דרך המכון להתפתחות הילד, תוכלי לבקש גם הדרכה הורית פסיכולוגית, ואם לא, נסי להיעזר בקלינאית התקשורת, שתוכל לסייע לך גם בעניין זה או להפנותך להדרכת הורים אצל קולגה שלה בהצלחה ליאת.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים