בדיקות לילד שסובל מטיקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2010 | 17:41 | מאת: נירה

לבני בן החמש אובחן כסובל מטיקים שיחלפו מעצמם ע"י נוירולוג. על מנת לשלול כל אופציה אחרת אני לוקחת אותו לסדרה של בדיקות EEG, פסיכולוג,בדיקות דם, ראייה.. הדריכו אותנו לא להעיר לילד על הטיקים וכך עשינו. שאלתי היא איך להסביר לו את הבדיקות שהוא עומד לעבור האם לדבר איתו על זה? מה להגיד לו?ואם כן האם זה יכול להחריף את התופעה?

20/11/2010 | 15:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נירה, בדיקות רפואיות הן חלק משגרת החיים המודרניים. הן חלק מניסיון שלנו להישאר בריאים ולהעניק לעצמנו איכות חיים. נדמה לי שעמדה בסיסית כזו יכולה להרגיע גם אתכם, ולתת לכל התהליך ממד נורמטיבי ולא מלחיץ. אני מאמינה שאמירת האמת ברוח הנכונה היא האופציה המועדפת, וכשהיא מוצגת בשלווה וברוגע, ללא חרדה מצדכם, הילד יקבל את הדברים ברוח דומה. לא חייבים לדווח לו מה רוצים לשלול, אלא להדגיש את האספקט התחזוקתי של הבדיקות (למשל - "בדיקת עיניים חשובה מאד לקראת השלב בו תצטרך להתחיל לקרוא ולכתוב"). הרבה בריאות, ובלי לחץ... ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים