ילדה בת 4.5 הפסיקה לאכול בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/11/2010 | 10:51 | מאת: דנה

בתי התחילה השנה גן חדש. בשנים קודמות היא אהבה מאוד מאוד ללכת לגן, אך השנה היא כל הזמן מבקשת להשאר בבית ומתלוננת שלא טוב לה בגן ואין לה חברות. אחהצ אני מפגישה אותה עם מספר בנות והיא משחקת איתן יפה אבל היא טוענת שהן לא חברות שלה. (מהבנות וגם מהגננת אני יודעת שהן משחקות יחדו בגן). אבל החוויה שלה מהגן היא לא טובה. בחודש האחרון היא הפסיקה לאכול את ארוחת הבוקר שאני שולחת לה (היא בדרך כלל אוכלת מאוד יפה).היא מגיעה הביתה רעבה והרבה פעמים כעוסה. אני לא יודעת מה לעשות גם בקשר לתחושות שלה שמנוגדות למה שהגננת מספרת וגם בקשר לארוחת הבוקר. תודה דנה

18/11/2010 | 23:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, על כל שינוי בתיאבון או בהרגלי האכילה של הילדה, אני מציעה להתייעץ עם רופא הילדים. אין להסיק על בעיה פסיכולוגית לפני ששוללים בעיה בריאותית מעבר לכל ספק. ולגבי התלונות החברתיות - בדרך כלל, ילדים חברותיים ו'זורמים' במסגרת אחת, משחזרים את מעמדם גם במסגרת חדשה, אף אם זה לוקח מעט יותר זמן. כדאי לזכור שבתך מתחילה למעשה רק עכשיו את חיי החברה האמיתיים שלה. החברויות של גיל שנתיים ושלוש הן עדיין מאד בוסר, וקשה להסיק מהן על כישורים חברתיים בעתיד. אפשרות נוספת היא, שההתעניינות והקשבת היתר שלך לתלונות שלה מעודדות אותן באופן כלשהו, ונותנות להן 'נפח'. לפעמים, בגלל רגישות יתר שלנו לנושא החברתי (או בגלל צלקות ישנות שלנו, ההורים) אנו מצפים שהילדים שלנו יחוללו סוג של תיקון. לא תמיד זה קורה באופן או בקצב לו אנו מצפים. אני חושבת שבגיל ארבע וחצי זה מוקדם מכדי להתחיל לדאוג. יש לפעמים תקופות קשות בחיי ילד, שחולפות מעצמן. נסי להיות שם בשבילה, ולסמוך עליה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים