בעיית התנהגותאצל ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/11/2010 | 10:34 | מאת: פנינה

שלום, אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש, לילדה קשה מאוד לומר שלום ברגע שמגיעים למקום עם אנשים בין אם הם מוכרים או לא היא מתחפרת ברגליי ולוקח לה המון זמן ליצור קשר עם אותם אנשים , אם אילו מנסים לומר לה שלום ולתת לה נשיקה היא מגיבה בכעס ובעצבנות ועלולה אף להכות. התופעה גם חוזרת בעת פרידה מאותם אנשים, גם אם שיחקה איתם ונהנתה מאוד ברגע שהולכים היא לא מעוניינת לומר שלום לאותם אנשים על אף הפצרותיי והסברי כי זה לא מעשה יפה , כמו"כ ברגע שהיא לא מעוניינת לבצע פעולה כלשהיא ואותו אדם מנסה לדובב אותה היא מגיבה בעצבנות ומיד צועקת ואמרת דיייי אני די חסרת אונים באיך לטפל בבעיה ניסיתי להתעלם כמובן שלא עוזר ואף מחריף, ניסיתי להסביר היא מסבירה כי היא מבינה ובפעם הבאה תאמר שלום ניסיתי להעניש ע"י לא לתת פרס (ממתק) באותו היום ...לצערי גם לא עוזר .... זה ממש גןרם לי לחשוב להפסיק להתראות אם אנשים כי אילו לעיתים נעלבים ממנה חשוב לציין כי מדובר גם באנשים קרובים מאוד כמו סבא סבתא דודים וכו' שהילדה מאוד אוהבת אך לא מעוניין לברך לשלום בהגעה ובעזיבה

15/11/2010 | 02:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום פנינה, התיאור שלך מדגים יופי איך אנחנו, המבוגרים, יוצרים במו ידינו בעיות, יש מאין. פעוטות בני שלוש מתקשים לציית לגינוני דרך ארץ, שכן הם לא הפנימו עדיין את מערך הקודים החברתיים וכללי ההתנהגות הנאותים. מי שנעלב מפעוט בן שנתיים או שלוש שלא אומר שלום, יצטרך, עם כל הכבוד, למצוא דרך להתגבר על כך, ולסלוח. אני ממליצה לך בכל לבי להמשיך ולהתעלם מההתנהגות הזו, שבינתיים תפחה לממדי "דווקא". תרצה - תגיד שלום, לא תרצה - לא תגיד. כל התעקשות או ענישה רק יחריפו את הבעיה, יגבירו אצל בתך את המרמור והעוינות כלפייך וכלפי ה'דודים'הנעלבים. מקווה שלא תכעסי אם אצטרף לבתך לקריאה האומרת: דייי! בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים