ילדה "אוגרת"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/11/2010 | 17:58 | מאת: נעמי

שלום, יש לי ילדה בת 3 שלאחרונה פיתחה תחביב מדאיג. היא לוקחת שקיות \ קופסאות ושמה בתוכן כל מה שנקלע בדרכה- דפים, עטים, טושים, שלטים, כלים מפלסטיק, חוטים....היא ממלא שקיות ולא רוצה שנגע בהן או שנזרוק מתוכן דברים. בהתחלה חשבנו שזה נחמד אך עכשיו זה כבר מדאיג. האם היא מפתחת תכונות "אוגרת"? מה עלינו לעשות , כדי שזה יפסיק? לכל מקום היא לוקחת איתה שקיות (לטיול, לארוחות אצל משפחה, לגן). וכל הבית מלא שקיות עם "זבל". האם יש סיבה להתנהגות כזו? אגב, אני בהריון די בהתחלה ולא סיפרנו לה על כך האם יש קשר? אשמח לעזרה, תודה נעמי

15/11/2010 | 01:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, יתכן ששקית ה"זבל" משמשת מעין אובייקט מעברי, וכי מה שנדמה בעיניך כזבל נתפס בעיניה כחפצים בעלי משמעות וערך. העובדה שהיא נגררת עם השקית לכל מקום מחזקת השערה זו, וכך גם ההתעקשות שלה שדבר לא ייזרק מתוכה. ילדים עשויים להיצמד לצעצוע פרוותי או שמיכה מרופטת, וגם אם נודף מהם ריח הגיהנום בכבודו ובעצמו, הם אינם מוכנים שיעבור כביסה, תיקון או שיפוץ. כשחפץ המעבר מסיים את תפקידו, הילד זונח אותו מעצמו. כרגע, לא הייתי עושה דבר מלבד להפסיק לדאוג. :-) ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים