פחד מכלבים ושינה לבד בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/11/2010 | 17:01 | מאת: מורן

שלום יש לי ילדה בת 7 שפוחדת לצאת מהבית בגלל כלבים. כשהיא רואה כלבים ברחוב היא ממש מבוהלח ובורחת. וגם פוחדת לישון לבד בלילה וישנה במיטה לידי ולא במיטה שלה. מה עושים במצב כזה?

12/11/2010 | 02:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, הדרך הטובה והטבעית ביותר להתגבר על פחד מכלבים, הוא לאמץ הביתה גור קטן, ולגדל אותו לצד הילדים באהבה ושמחה. כך כולם מרוויחים, והבית הופך שמח יותר וכייפי. אפשר לטפל בזה בעזרת איש מקצוע, פסיכולוג ילדים קליני, שיצור עבור הילדה היררכיה של משימות, באמצעותן תוכל להתיידד עם אובייקט הפחד שלה (כלבים, במקרה שלכם) ולהתגבר עליו. אפשר, כמובן, גם לא לעשות כלום, ולחכות שהפחד יתמתן עם הגיל, ויחלוף ככל פחדי הילדות האחרים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים