בעיה חברתית אצל מתבגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/11/2010 | 19:19 | מאת: אלמונית

בת 13, בשנה שעברה היתה מאד מקובלת חברתית. מתחילת השנה החברות שלה "לא סופרות" אותה. היא לא מוכנה לדבר על זה, כועסת מאד שהנושא עולה ומכחישה את הבעיה. יושבת בבית שעות לבד בטלויזיה, ישנה, מרגישה לא טוב פיזית. מה עושים?

11/11/2010 | 00:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלמונית, המעבר לחטיבת הביניים מביא איתו שינויים ניכרים הן בזירה האקדמית והן בזירה החברתית, כאשר הקריטריונים להעדפות החברתיות והבינאישיות מתעדכנים ומתעצבים מחדש, ברוח בוגרת יותר. ילדים שהיו במרכז עלולים לזוז קצת לשוליים, ולהפך, ו'קליקות' חברתיות נוטות להתפרק ולהיבנות מחדש, לאור ההעדפות המשתנות. אם בביה"ס היסודי, הכוכב הכיתתי היה מלך השערים בכדורגל, הרי שבחטיבת הביניים זה לא בהכרח יעזור לו להישאר בצמרת, ויהיה עליו להפגין כישורים חדשים ושונים, כמו למשל נכונות לעזור, לפרגן, לגלות נאמנות והתחשבות, ואולי גם לרכוש את הג'ינס הנכון. אני מציעה לעקוב אחרי השינויים, ולנסות לעזור לבתך להבין מה קורה, ולמה. עזרי לה לחשוב על בנות נוספות כעל 'אופציה' לבילוי משותף, ולעדכן את ההעדפות שלה לאור הנסיבות החדשות. אני רוצה לקוות שמצב הרוח הקודר משקף משהו זמני, ושמה שמתפרש בעיניה כנטישה גורפת יתברר כתנועה חברתית שמאפשרת גם לה הזדמנות לשינוי ושיפור. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים