פחדים לא מובנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/11/2010 | 11:45 | מאת: יעל

שלום ליאת, בתי בת 3.8 סובלת מפחדים ואתן כמה דוגמאות: קשה לה מאד שאנחנו יוצאים מהבית, לא מוכנה שבייביסיטר או סבתא שלה ישמרו עליה ולא משנה אם זה אצלנו בבית או אצל הסבתא בבית. מפחדת מתוכניות מסויימות בטלויזיה וכן ממעברים בין התוכניות כלומר כאשר נגמרת תוכנית שהיא ראתה היא מתחבאת עד שהיא מוודאה איזו תוכנית מתחילה. מפחדת מכל מיני חפצים כמו מסכות, רמקול בצורת גולגולת, סוגי חפצים שמרעישים. מפחדת מצלצול בדלת, זה ישר מקפיץ אותה מפחדת מאנשים זרים, כלומר כל עוד לא מסתכלים עליה ולא פונים אליה הכול בסדר, ברגע שמדברים איתה היא בוכה או שהיא מתחבאת מאחוריי ומחזיקה לי את הרגל. כל הפחדים שציינתי, שברגע שמגיעים לסוטאציה זה מלווה בצרחות ובכי חזק, לפעמים ריצה וחיפוש מקום להסתתר ולפעמים רעידות בגוף. אודה על תגובתך המהירה. יעל

08/11/2010 | 23:48 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, יש ילדים רגישים, המגיבים בחרדה למצבים חדשים, רועשים או בלתי צפוים. לפעמים זו רק חרדה, ולפעמים זה 'יושב' על בעיה אחרת, למשל קושי בוויסות חושי. אני מציעה להגיע למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם, ולבקש הערכה של מרפאה בעיסוק ופסיכולוגית התפתחותית. רק אחרי שתישלל כל בעיה ממקור אורגני/התפתחותי אפשר יהיה להתמקד בטיפול בחרדה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים