גיל שנתיים וחצי, כמה סימני שאלה??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2010 | 01:09 | מאת: מרי

בני בן שנתיים וחצי היום בגן השעשועים שמתי לב למספר תופעות, אשמח אם תאמרי לי, האם התנהגויות הללו חריגות, ומה הוא המקובל לגיל זה בקבוצת השווים. *הילד ניסה לטפס מכיוון המגלשה, הטכניקה כמעט נכונה (שליחת ידיים קדימה, וניסיון עליה) - ניסה פעם אחת וויתר בקלות. *הילד נדחף על ידי ילד אחר בן גילו, ולא הגיב כלל, אפילו לא אמר מילה *הילד לא שיחק עם בני גילו, העדיף אפילו לעלות למתקן מסולם אחר ולא מאותו סולם שכל בני גילו בחרו לעלות בו *לעיתים הסתובב, כאשר לא ברור לו מה הוא רוצה לעשות *לא השתתף בפעילות יחד עם בני גילו (משחקי תופסת/מחבואים וכו) אשמח להתייחסות - הבעת עמדתך לגביי המצב + תיאור האוםייני לגיל זה. סופשבוע נהדר, אמא מודאגת

06/11/2010 | 21:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מרי, בנך עדיין פעוט בן שנתיים וחצי, ובגיל זה מופיעים הניצנים הראשונים של המשחק המשותף, כאשר רוב הזמן הילדים משחקים זה לצד זה, ולא זה עם זה. גינת המשחקים היא אכן אתר מזמין לפעילות, אך יש לזכור שבדר"כ המפגשים שם הם עם ילדים לא מוכרים, בגילאים שונים ומגונים, וגם המתקנים מיועדים לילדים מטווח גילאים רחב. ילד בגיל זה אינו אמור לשחק מחבואים ותופסת,וההתנהגות החקרנית שלו (התבוננות וניסיון להבין "מה קורה פה") נראית בהחלט תואמת. ההתנהגויות שפרטת, כשלעצמן, אינן מעוררות דאגה או חשד למשהו חריג, ככל שאפשר להעריך על סמך תיאור מרחוק. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים