חיטוט באף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/11/2010 | 20:19 | מאת: יערה

יאת שלום, בני בן שלוש וילד חכם ושמח. לאחרונה הוא מחטט באף בכל הזדמנות. מהי הדרך הנכונה להפסיק את המנהג המקסים הזה? אני מעירה לו אבל לא נראה שזה משפיע..

06/11/2010 | 00:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יערה, ילדים קטנים לא מאד מתרשמים מכללי הנימוס, והם נוטים לחטט, לגרד, ולעשות דברים 'מפדחים' שונים ומשונים, בדיוק ברגע הלא מתאים... כמי שאחראים להקנות להם הרגלים נאותים, עלינו לגרום להם להבין שהתנהגויות מסוימות לא יזכו אותם בתפארת ושבחים. אם את רואה את בנך מחטט באף, העירי לו שיוכל לעשות זאת רק בהימצאו לבד, ודאגי להרחיק אותו מחברתך (בעדינות והתחשבות, אך בנחישות) אם אינו מתייחס להערותייך. הדגישי שיוכל לחזור ולשהות בקרבתכם כשיצליח להתאפק. ברמה הפרקטית והקונקרטית, שמירה על אף נקי ומקונח יכולה לעזור, ולהפחית את תחושות אי הנוחות שלו, כמו גם את הצורך לחטט. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים