טיקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2009 | 00:03 | מאת: רמי

שלום, בני (בן 6) סובל מתיקים בעיניים. לפני מספר חודשים נולד לו אח. האם יכול להיות קשר בין המקרים? מהו הטיפול המתאים? תודה רבה רמי

01/04/2009 | 01:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רמי, טיקים מוטוריים בפנים יכולים בהחלט לשקף מתח רגשי או מצוקה, ואצל רוב הילדים הם חולפים מאליהם כשגורמי הדחק נעלמים או מתמתנים. לעיתים הטיקים הם חלק מהפרעה טורדנית כפייתית (OCD) אך במצב כזה נראה בדר"כ סימפטומים נוספים. אם הטיקים הופיעו רק לאחרונה, ובסמוך ללידת התינוק, הגיוני לקשור בין האירועים, ולהשתדל להתעלם מהם תוך מתן תשומת לב, אהבה וסבלנות. אם הטיקים ימשיכו להופיע בעקשנות, שווה להתייעץ, תחילה עם רופא הילדים, ובהמשך גם עם פסיכולוג ילדים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים