פחד ממורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/10/2010 | 13:32 | מאת: מרב

בני בן 7 בכיתה ב' ויש לא פחד ממורים שצועקים בכיתה ולאו דווקא עליו. קשה לו כאשר נכנס מורה מחליף לכיתה. אין לו בעייה עם שינויים בבית אבל אם משהו משתנה בבי'ס זה מכניס אותו לפחד. איך אפשר לעזור לו להתגבר על הפחד?

26/10/2010 | 17:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, לא בטוח שמה שנראה כמו פחד ממורים הוא אכן כ"כ ספציפי. יש לא מעט ילדים שהרעיון של נזיפה וכעס עליהם הוא כה בלתי נסבל, עד כי ההתנהלות שלהם מול דמויות סמכות הופכת כנועה ומרצה. לפעמים, הורים לילדים כאלה מתחילים "ללכת על ביצים" רק כדי לא להחריד את הילד, ומשתדלים לרכך עבורו סיטואציות טעונות קונפליקט. מאחר והמציאות היא בדר"כ פחות מתחשבת, לא בטוח שהתחשבות-יתר היא הפיתרון. אני מציעה לנסות להתנהל איתו באופן רגיל, להסביר לו שכעס (ואפילו הרמת קול) הם חלק מהתנהלות סבירה בבית ובכיתה, ושאתם בטוחים שהוא יצליח להתמודד גם אם יכעסן עליו מדי פעם. מקווה בשבילו שיעז מדי פעם להפר את החוקים, רק כדי לגלות שהשד אינו נורא כ"כ..., בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים