בעיית אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/10/2010 | 18:53 | מאת: מירב

ילדתי בת 9.5 האוכל בשבילה הוא מרכז העינינים מבנה גופה מלא אני ובעלי אובדי עצות מצד אחד אנו מודעים לכך שאם נעיר לה יתר על המידה לגבי האכילה זה עלול להוביל אותנו לתוצאה ההפוכה אודה לך אם תנחי אותנו כיצד עלינו לנהוג? תודה.

24/10/2010 | 23:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, אני מסכימה איתך מאד, וסבורה שהתייחסות רבה מדי לנושא האוכל, בעיקר אם נלווית לכך נימה שיפוטית או מוכיחה, עלולה להפוך את האוכל לזירת מאבק. אני מציעה להתייעץ על כך עם רופא הילדים ו/או תזונאית ילדים, ולחשוב על דרכים לשמור עליה בעקיפין מהשמנת-יתר. זכרי שאת זו ששולטת על מה שמגיע אל המקרר ואל ארונות המטבח, ואפשר לצמצם את כמות הקלוריות דרך שם. במקביל, שווה לבחון האם האוכל ממלא תפקיד כלשהו בוויסות רגשות קשים או בהפחתת מצוקה שאינה מקבלת מענה אחר. טיפול בגורמי לחץ בחייה (אם קיימים כאלה) יוכל למתן את העיסוק באוכל. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים