גניבה / לקיחת חפצים ללא רשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/10/2010 | 18:31 | מאת: שנידן

ערב טוב, מדובר על ילדה שבעוד חודשיים ימלאו לה 4 שנים . ילדה טובה נדיבה!! נבונה - הבעיה שמידי יום היא חוזרת עם משהו מהגן - משהו שלא שייך לה. בהתחלה שאלתי והיא אמרה: הגננת נתנה לי, אך כשהבנתישאלו דברים שנראים שהובאו לגן ע"י ילדים, לא ידעתי מה לעשות. היום למשל, ראיתי שהתיק שלה נפוח, פתחתי וראיתו בתוכו תיק יד קטן מלא בדברים(גומיות-כלי איפור) הוצאתי מהתיק,ואמרתי לה שזה לא שלנו וצריך להחזיר, כשהתנגדה ויצאה החוצה שמה בעגה.לא רציתי לגרום לה להיות נבוכה שהגננת לא תשמע ותראה,הרשתי לקחת את התיק הביתה ודיברתי איתה שאסור לקחת מה שלא שלה,וגם היא לא תרצה שיקחו לה ומחר צריך להחזיר לגן.האם תעיתי במהלך ואם כן היכן.ואם תעיתי מה עלי לעשות??? בברכה,

23/10/2010 | 02:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שנידן, יש לא מעט ילדים בגיל הרך שאינם מצליחים להתאפק מלנכס לעצמם חפצים של ילדים אחרים, ולא מדובר בנטייה קרימינלית, אלא במניעים ממקור רגשי ומקושי לשלוט בדחף. אני חושבת שעשית טוב מאד כשהסברת לבתך שלא לוקחים דברים שאינם שייכים לנו. אני מבינה שלא רצית להביכה ליד הגננת, אך מציעה לומר לה שמעתה, ברגע שתגלי שלקחה משהו ללא רשות, היא תחוייב להחזירו לבעליו, גם אם הדבר יגרום לה אי-נעימות רבה. בדרך זו, אינך שופטת אותה בחומרה כ'עבריינית' נוראה, אך מבהירה מעל לכל ספק שהתנהגות זו היא בלתי ראויה ולא באה בחשבון מבחינתך. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים