משחקי ילדים במיניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/10/2010 | 12:11 | מאת: צ

הבת שלי בת שמונה ואחיה בן ה 12 שיחקו לפני כחודש באבא ואמא וזאת נודע לי רק היום שהילדה סיפרה לי שכשאנחנו אבא ואמא לא היינו בבית הם נכנסו למיטה והראו אחד לשני את איבר המין בכדי שהאמא כביכול במשחק תהייה בהריון ואחר כך היא שכבה במיטה והורידה את התחתונים שוב בשביל שהתינוק יצא החוצה ולאחר מכן הילד ביקש ממנה לא לספר את תוכן המשחק ורק היום היא סיפרה זאת איך אני אמורה להתייחס לסיפור כזה אני יודעת שזה דבר טיבעי שילדים סקרנים לגבי אברי גופם בגיל כזה אני יודעת שאני צירכה לשבת ולשוחח אם הילדה על גבולות וכל הזמן אני משוחחת איתה על גבולות בגוף הפרטי אבל בכל זאת אני בשוק מסויים מכל המצב

23/10/2010 | 01:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צ', בנך בן ה-12 כבר אינו בגיל בו משחקים באבא ואמא, והתנהגותו אינה משקפת סקרנות "טבעית", אלא ניצול תמימותה של אחותו לצרכיו. מעבר לשיחה שאת מתכננת לעשות לבתך, שהיא חשובה והכרחית, יש לפעול מיידית מול הבן, ולהתייעץ עם פסיכולוג/ית ילדים בנושא בדחיפות. יש בסיפור שלך רמזים להתנהגות מינית בלתי הולמת, שחייבת להיפסק מייד. אנא, אל תטאטאי את הנושא, כדי לא לגלות שהסטטיסטיקה העצובה מתדפקת על דלת ביתך. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים