האם יש חשיבות למאזן הבנים בנות בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/10/2010 | 11:49 | מאת: סמדר

שלום, בני בן שנה וחמישה חודשים. רציתילהכניס אותו למשפחתון שמכיל 12 ילדים. הבעיה היא שכולו מכיל רק בנות ובני יהיה היחיד. הבנות שם הן בין גיל שנה ושמונה לשנתיים וחצ. אני חוששת שהוא יחכה את התנהגותן / ירגיש יוצא דופן. האם כדאי להכניס אותו לגן אחר או שאין בעיה?

22/10/2010 | 18:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סמדר, אין ספק שהמצב הרצוי הוא שילד יימצא בסביבה מגוונת ו'טבעית' ככל האפשר, כשהוא חשוף לנוכחות מאוזנת של בנים ובנות בגילו. הניסיון מראה שמצבים מהסוג שלכם אכן מתקיימים במציאות (אני מכירה קבוצת ילדי קיבוץ, שכללה בת אחת והרבה בנים, שחיו בשלום מהגן ועד כיתה י"ב, ושום נזק ממשי לא קרה שם). אם יש לך אפשרות למצוא מסגרת מגוונת - זה עדיף. אם לא, אפשר יהיה לתת בולטות ודגש להיותו "הבן של הגן", ולתת את הדעת למאפייני הסביבה ולהתייחסות הבנות אליו, כך שנוכחותו ה'בנית' תקבל אישוש ותוקף. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים