בני המפוחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/10/2010 | 09:23 | מאת: מאיה

אני אמא לשלושה ילדים, הבכור בן שבע, לילה אחד הרגשתי שמישהו נמצא בתוך הבית, מרוב פחד הערתי את בני הבכור כשהייתי לידו במיטה, נשארנו בחדר עד שהגיע בעלי וכמובן הזמנו משטרה אך לא נמצאו סימני פריצה, אחרי האירוע בני התחיל לפחד להישאר בבית מבלי שבעלי יחזור, הוא מרגיש לא בטוח במיוחד שיש ימים שבעלי חוזר מאוחר מעבודה והם רק מדברים בטלפון. אני זקוקה לעזרה על מנת שבני ירגיש בטוח בנוכחותי, הוא לא מרגיש שאני יכולה להגן עליו, הוא כל הזמן טרוד ולא מרוכז, ועסוק במחשבות.

22/10/2010 | 17:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאיה, 'ביקור' של גנבים בבית, אמיתי או מדומיין, יכול להותיר רושם עז על ילד בן 7, ולהביא בעקבותיו תקופה של עוררות ודריכות (במקרה הטוב) ולפעמים גם חרדה. אני מניחה שהעובדה שהוא נחשף לחוסר האונים והחרדה שלך באותו רגע מפחיד (אני לא שופטת אותך על כך, אלא רק מציינת עובדה) בוודאי לא תורמת לתחושת הביטחון שלו, ויהיה עלייך להרוויח אותה מחדש, גם אם זה ייקח זמן מה. אני מציעה לתת לזמן לעשות את שלו, מבלי לבקר אותו או לשפוט את התנהגותו. אם תחושי שהחרדה משתלטת ומפריעה לתפקודו היומיומי, פני להתייעצות עם פסיכולוג ילדים. כרגע, אני מציעה להתאזר בסבלנות, ולתת לחרדה החריפה להתמתן. כדי לסייע בכך, תוכלו להגביר אצלו את תחושת השליטה, ולהזכיר את מעגלי הביטחון הקרובים (אנחנו ההורים, אזעקה, רב בריח, כלב, שכנים, וכו') והרחוקים (משמר אזרחי, משטרה, בתי משפט, וכד'). בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים