בהמשך לשאלתי..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/10/2010 | 11:20 | מאת: שוב פעם,מתוסכלת..

דבר ראשון-תודה רבה על תשובתך.. רציתי לשאול אם לפני כל הסיפור של לדבר עם אימי על כך שהילדים צריכים טיפול מקצועי,האם תוכלי לתת לי כמה טיפים איך להתנהג איתם,על מה לדבר איתם,מה יכול להרגיע אותם?(בעיקר את הבן בן 13)..ושוב תודה רבה!

20/10/2010 | 22:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום לך, נדמה לי שאפשר לשפר את הרגשתו של כל ילד (ומבוגר) עם הרבה תשומת לב, הקשבה, זמינות להושיט עזרה, הבנה ומתן תוקף לחוויה שלו. אחות גדולה יכולה להיות אוצר של ממש לילד עם קשיים רגשיים וכעסים. ההקשבה הלא שיפוטית שלך, החמימות ותשומת הלב, יכולות כולן לסייע. תוכלי להדגיש בפניו שאינך יכולה לשנות את המציאות שלכם, אבל את נמצאת איתו יחד, מוכנה להקל עליו ולהפוך את החיים בבית לנעימים יותר. כששניים סוחבים את המשא יחד, תחושת המעמסה על כל אחד מהם פוחתת. בעיני זה הרבה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים