התמודדות מול ילדים שתלטנים בכיתת מחוננים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/10/2010 | 21:16 | מאת: לי אמא של מחוננת

ליאת, שלום רב. בתי התחילה השנה לימודים בכיתת מחוננים. מסגרת לימודית מעולה עם מורה מצויינת.הבעיה היא שכיתה היא כיתה קטנה ובין מעט הבנות שיש בכיתה יש 2 שתלטניות קיצוניות. זה מאוד מציק לילדתי ואין לה כלים להתמודד מול השתלטויות בכל נושא ובכל הזדמנות. אודה לך מאוד במידה ותוכלי להמליץ על שיטת התנהגות מול ילדות מסוג זה. אשמח לקבל הפניה לספר/מאמר בנושא. תדה רבה

15/10/2010 | 01:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לי, שנת הלימודים רק החלה, ובהחלט יתכן שמה שנראה כרגע כמו קושי חברתי, יסתדר תוך זמן קצר. ילדים שתלטנים יש כמעט בכל מסגרת, ואם מדובר בשתלטנות קיצונית של שתי הילדות הללו, אני מניחה שבתך היא לא הסובלת היחידה. אני ממליצה לך לסייע לה לבסס קשרים דווקא עם הילדות האחרות בקבוצה, שמתאימות לה יותר מבחינת אופיין והתנהגותן. אין לי ספק שכקבוצה, יהיה להן קל יותר להדוף את הילדות המשתלטות. כרגע לא עולה בדעתי שם של ספר או מאמר ספציפיים לנושא זה. ידוע כי ילדים מחוננים עלולים לסבול מקשיים חברתיים (על כך בוודאי כבר קראת), אך בכיתות הומוגניות הקשיים יכולים להתמתן בצורה משמעותית. בואי נקווה שהלימודים במסגרת כזו יביאו לשיפור, ושהפערים בין הבנות בכיתה יצטמצמו וייעלמו בהדרגה. את מוזמנת לעדכן בהמשך בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים