הסתגלות קשה מאוד לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/10/2010 | 14:55 | מאת: כוכבית

שלום רב, ביתי בת שנה וחצי עברה לקבוצה של הגדולים בגן פרטי בו היתה גם בשנה שעברה. יש לה מטפלות חדשות והם נמצאים בחדר חדש. היא ילדה מאוד פיקחית, יודעת מה היא רוצה ויודעת לעמוד על שלה. הילדה מסרבת ללכת לגן, כולל סצנות של בכי כבר שיוצאים מהבית. בוכה כמעט לאורך כל היום בגן ובעיקר בין מעברים / שינויים. לא משתתפת, לא משחקת עם הילדים, יושבת בצד "ובוהה" במתרחש. כשהיא מגיעה הביתה כאילו מדובר בילדה אחרת - היא צוחקת, מדברת, שרה, רוקדת, משחקת עם ילדים אחרים. חשוב לציין שגם בשנה שעברה ההסתגלות שלה לגן היתה קשה אבל לא ברמות היסטריות כאלו. האם נראה לך שזה מצב בו צריך לערב ייעוץ חיצוני? האם להעבירה גן ולקוות שבגן אחר אולי יהיה לה יותר טוב? תודה, אמא נואשת...

07/10/2010 | 17:49 | מאת: אריאלה זמיר מנחת קבוצות הורים

שלום לך כמו הרבה ילדים גם ילדתך עוברת את שלב הקליטה. השנה עקב סמיכות החגים והחופשים לתחילת השנה, הקליטה היא יותר ארוכה. כפי שליאת כבר צינה בעבר עלינו להתיחס ל1.10. כאל תחילת השנה ולא בתחילת ספטמבר. החופשים אכן בילבלו והיקשו על לא מעט ילדים את הקליטה במסגרות החדשות. אנא התעזרי בסבלנות גלי אמפתיה כלפי הקושי ואפשרי לה להסתגל בקצב שלה. בהצלחה אריאלה

09/10/2010 | 00:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום כוכבית, לאריאלה ולי יש קילומטרז' די מכובד בגני ילדים, ולכן התשובות שלנו נראות מתואמות להפליא. תודה, אריאלה, על העזרה. עוד קצת סבלנות, כוכבית, ויהיה בסדר. הילדה שלך אמנם חזקה ודעתנית, אבל היא בסה"כ בת שנה וחצי. תני לה עוד זמן. אשמח אם תחזרי בעוד שבוע-שבועיים לדווח :-)) ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים