ילדה בת 3.6 שעוצרת קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/10/2010 | 21:25 | מאת: קרן

0545510028ליאת שלום, ראשית סליחה כי ראיתי הודעה ממש דומה אך לא נותנת לי מענה ביתי המקסימה מגיל שנתיים וחצי גמולה מפיפי קקי. יש לה הסטוריה של התאפקויות, לפני שבועיים החלה להתלונן ששורף בעת היציאה וגם אחרי. לא קישרתי לעצירות חשבתי שמדובר בתולעים וקיבלתי טיפול מהרופאה. לפני שבוע הפסיקה לעשות קקי והתחיל לנזול לתחתונים. קראתי והסקתי שמדובר בעצירות. כעת המצב הוא שהיא חרדה מהאסלה, בוכה כשיש לה כאב בטן ולא רוצה להוציא את הקקי. ניסיתי לשים לה טיטול גם בטיטול לא רוצה. נתתי לה נר גליצרין. הילדה עוצרת קקי. עשיתי לה חוקן והיא עדיין עוצרת קקי. אני כבר בהסטריה, בוכה איתה, היא כולה מכווצת ובוכה כל הזמן מפחדת מהקקי. אנחנו אובדי עצות הצילו

07/10/2010 | 13:26 | מאת: אריאלה זמיר מנחת קבוצות הורים

קרן שלום כשאת כותבת על הסטוריה של התאפקויות ,למה את מתכוונת? לפני הגמילה? במהלך הגמילה? לכמה זמן היא מתאפקת כל פעם? קצת קשה לדעת מה בדיוק הגורם אך לפני הכל אני חושבת שכדאי להתיעץ עם רופא גסטרו ילדים. יתכן ולילדה יש פיסורה (סדק בפי הטבעת) ודבר זה גורם לכאבים רבים ובעקבות כך הילדה משתדלת לעצור את צואתה. ברוב המקרים שמן פרפין על בסיס יום יומי עוזר מאוד לבעיה. כמו כן מאוד לא מומלץ לעשות חוקנים ולהשתמש בנרות גליצרין לילדים כל כך צעירים. על פעולה כזאת כדאי שיחליט רופא. אני מציעה לפנות לרופא לפני שמחליטים שיש בעיה התנהגותית. בברכה אריאלה

08/10/2010 | 01:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קרן, עצירות היא סיפור לא פשוט, אך עם זאת מדובר בתופעה לא מאד יוצאת דופן. בגיל הרך, עצירות בעלת גוון כרוני יכולה לשקף סוג של התנגדות או מרד של הילד כנגד ניסיונות גלויים או עקיפים של ההורים להתערב במשטר היציאות של הילד (ואולי לא רק בו). העיסוק הרב והעיקש של ההורים סביב היציאות של הילד, טיבן ותדירותן, מכניס הרבה מתח ליחסים ביניהם, ועלול להוביל לאנקופרזיס. גם אני, כמו אריאלה, סבורה שנרות וחוקנים הם עניין מיותר ומזיק, שעלול להחריף את ההתנגדות והלחץ אצל בתך. אני ממליצה מאד על פנייה להדרכת הורים מקצועית בנושא, ועד אז, תוכלי לקרוא את המאמר המצויין הזה - http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=28 בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים