עונשים בגן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/10/2010 | 20:10 | מאת: תמר

שלום רב! בני כמעט בן 3. הגו שלו נהדר, הגננת נפלאה ואני מאד מרוצה. עניין אחד - הם שולחים את הילדים למיטה להירגע כאשר עושים משהו לא בסדר. האם זה לגיטימי בגיל הזה? אני לא נוהגת לעשות זאת בבית, האם זה בסדר שעושים זאת בגן? תודה מראש!

07/10/2010 | 00:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תמר, בעיני, כדי להכחיד (או להפחית את שכיחותה של) התנהגות בלתי ראויה, עדיף להשתמש בסנקציה הקשורה אליה בדרך של תוצאה טבעית, ולא באמצעות עונש שרירותי שאינו קשור בה. כאשר ילד מתנהג בניגוד לכללים, יש משהו נכון בהרחקתו, בעיקר אם ההרחקה מלווה באמירה קצרה כמו "לא נעים לנו כשאתה מתנהג ככה. לך לנוח קצת, ותחזור כשתרגיש שאתה רגוע". יש כאן מסר ברור מאד, שמשאיר לילד את כבודו, ומאפשר לו באמת להירגע ומשאיר לו "סולם לרדת מהעץ". הדבר היחיד שעלול להיות מעט בעייתי בשיטה של הגן הזה, זה הקישור שילד קטן יכול לעשות בין המיטה שלו (שאמורה להיות מקום נעים ובטוח) לבין הסנקציה הבלתי נעימה. מצד שני, אם המיטה היא מקום נעים ובטוח, ההרחקה אינה פוגענית מדי, והילד באמת יכול להירגע באמצעותה. בקיצור, נראה לי שאת יכולה לסמוך על הגננת שלכם, לפחות ככל הנוגע לתחום זה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים